Wat te doen bij een droge keel tijdens het roken?

Droge keelHet roken van waterpijp kan bij sommigen voor wat kwaaltjes zorgen, een droge keel is hier een voorbeeld van. Dit gebeurt doorgaans bij de wat minder doorgewinterde rokers.

Soms is dit te voorkomen en soms is dit helaas onvermijdelijk.

Lees hieronder verder welke problemen dit veroorzaken en de oplossingen die je kunt toepassen.

 

 

 

Dit probleem komt veelal voor door de volgende dingen:

  • Droge tabak
  • Gevoelige keel van de roker
  • Teveel as dat terecht komt in het tabak
  • Waterpijp sessie dat te lang doorgetrokken wordt

 

Droge tabak

Soms kan het voorkomen dat je droge tabak voorgeschoteld krijgt, in dit geval is het een kwestie van herbevochtigen met molasses. Molasses is gewoon online te verkrijgen zoals hier. Per 100 gr tabak gebruik je dan 15 ml molasses.

Dit is ook te gebruiken bij de wat drogere tabakken, zoals de normale Nakhla lijn.

 

Gevoelige keel

Sommige mensen hebben van nature een gevoeligere keel dan anderen. Dit is geen onoverkoombaar probleem, het is alleen wel zaak dat je je tijdens je sessie wat vaker vocht. Hierbij zijn zoete sappen zoals Taksi een aanrader, dit zorgt namelijk voor twee dingen: Je hydrateert genoeg tijdens je sessie wat sowieso altijd goed is en ten tweede de zoetstoffen kregen een slijmlaagje in je keel wat zorgt voor een kleine bescherming tegen de rook.

Wat ook een aanrader is, zijn harde zoete snoepjes. Bijvoorbeeld napoleon snoepjes. Deze zorgen voor een goede slijmlaag in de keel, waardoor deze moeilijker uit te drogen is.

 

Teveel as in het tabak

Voor de aluminium folie gebruikers is dit een probleem, omdat je toch je kolen moet roteren om de hitte regeling te beheren. Bij kolen waarvan de as niet plakvast is valt er relatief veel door de gaatjes heen. Wat je kunt doen is de kooltjes niet schuiven maar eraf pakken en de as afkloppen op je as schaaltje. Ook af en toe je tabakskop eraf halen, op de kop zachtjes schudden en/of aan de onderkant erin blazen, kan helpen om de as weer een beetje eruit te krijgen.

 

Waterpijp sessie te lang doortrekken

Als je niet goed oplet tijdens het roken, is het makkelijk om je sessie onbedoeld te lang door te trekken. Dat er rook uit komt, betekent niet dat je waterpijp sessie nog goed is. Je bent dan namelijk over-gebruikte tabak aan het roken. Een goede vuistregel is om te stoppen op het moment dat je smaak niet meer aanwezig is.

Related posts

Leave a Reply