Trend: elektrische sigaretten & e-shisha

e-cigElektrisch roken is een echte opkomende trend. Sinds het niet meer mogelijk is om in veel horeca gelegenheden of openbare gebouwen te roken is men op zoek gegaan naar alternatieven voor bijvoorbeeld schoon roken. Maar ook als hulpmiddel bij het stoppen met roken wordt de elektrische sigaret (ook wel e-sigaret genoemd) vaak ingezet. Maar datniet alleen. We eten bewust en bewegen meer, want we willen graag gezonder leven. Dan wil je ook schoner kunnen roken. Ook dat is een reden om opzoek te gaan naar een schoner alternatief voor je normale sigaret. Naast de toegenomen populariteit voor de e-sigaret neemt ook de populariteit toe van de e-shisha: een elektrisch waterpijpje of sigaret waar je lekkere waterpijpsmaakjes in kunt doen.


Van cartridge tot waterdamp

Hoe werkt zo een e-sigaret of e-shisha nu precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Een e-sigaret is vaak een metalen pen of pijpje met een oplaadbare batterij (soms is het zelfs op te laden met behulp van een USB-oplader aan je computer). Er zijn ook e-sigaretten of e-shisha pennen die werken op een AA of AAA batterij en die gemaakt zijn van hoogwaardig kunststof. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking. Aan de punt van de e-sigaret zit een LED-lampje dat oplicht wanneer je een trekje neemt van de e-sigaret of e-shisha pen. Per merk kan de kleur van het lampje verschillen, maar blauw en rood komen het meest voor. Het kan ook een wit lampje zijn achter een stukje gekleurd glas of transparant kunststof. In het midden van de pen, achter de cartridge met nicotine (e-sigaret) of waterpijpsmaak (e-shisha) zit een warmte-element dat ervoor zorgt dat de smaak of nicotine ingeademd kan worden wanneer je een trekje neemt van de pen via het mondstuk aan het andere uiteinde van de pen. Vervolgens adem je alleen maar waterdamp uit. De cartridges met verschillende smaakjes voor je e-shisha of met de speciale vloeistof voor je e-sigaret kun je makkelijk vervangen dankzij een handig clicksysteem. Draai de pen op en je vervangt de cartridge in een handomdraai. Dat geldt overigens ook voor het vervangen van een batterij.
1576465_orig

Traditioneel vs. Nieuw

cigvsecigHet roken van een e-sigaret of e-shisha is veel schoner dan het roken van een gewone sigaret. De reden is simpel: er zit geen tabak in en dus ook geen schadelijke stoffen die vrij komen bij het roken van traditionele tabak. Daarnaast adem je alleen waterdamp uit, dus geen second hand smoke. Een e-sigaret wordt ook nog wel eens ingezet als hulpmiddel om te stoppen met roken. Hoewel de cartridges van de e-sigaret wel nicotine bevatten, kunnen ze toch meehelpen om minder te gaan roken of om ontwenningsverschijnselen te helpen verminderen. Er zijn veel verschillende e-sigaretten op de markt, dus er is er ook altijd eentje die past bij jou behoeftes.

Lees voor gebruik de bijsluiter

Een goed advies is hierbij wel aan te raden. Een goede overzichtelijke website of een webwinkel met helpdesk kan je hierbij helpen. Volg vervolgens altijd de aanwijzingen in de bijsluiter, zodat je de e-shisha of e-sigaret goed gebruikt. Let wel: het kan zijn dat je allergisch reageert op de vloeistof. Mocht je een allergische reactie hebben, staak dan meteen het gebruik. Dit komt echter heel weinig voor.


De beste online e-sigaret verkopers

De ene e-sigaret of e-shisha is de andere niet. Bij de volgende retailers (of e-tailers) kun je er altijd van op aan dat je de beste elektrische sigaretten en shisha pijpjes aanschaft. Voor kwaliteit moet je bij deze internet aanbieders zijn:

Shisha Pen Winkel

De hoofdplatform van tech66, die een zeer uitgebreid aanbod aan elektrische sigaretten heeft. Aan Shisha pennen bij Shishapenwinkel geen gebrek. In vele kleuren en smaken. Zowel in hervulbare opties als wegwerp modellen.

 

Related posts

Leave a Reply