Review Kaloud Lotus

kaloudlotusDe Kaloud Lotus, een veel besproken accessoires, die in de Verenigde Staten enorm gehyped is.

De naam Kaloud is afgeleid van Kala” (Kalā) wat Hindi is voor kunst. Samen gemengd met het woord “Cloud“, wat wolk betekent vervomd zich tot het woord: Kaloud. Ondanks de naam, is het product een innovatie afkomstig uit de Verenigde Staten.
Het product is ook een ware kunstvorm om te zien en helpt je om elke sessie optimale rookontwikkeling te bereiken.

Overal ter wereld is men zeer te spreken over dit product, het is dus tijd om dit zelf te ondervinden.

Aandachtspunt

Een ding wat mij ten tijde van aanschaf onzeker maakte om het product aan te schaffen, was of het product wel op mijn tabakskoppen zou passen. Na globaal onderzocht te hebben wat het diameter was van de Kaloud en te vergelijken met mijn tabakskoppen, kwam ik tot de conclusie dat het “wel ongeveer” zou passen.
Ik raad eenieder die het overweegt om er een aan te schaffen hetzelfde te doen, om het je wat makkelijker te maken zet ik de specificaties hieronder op een rijtje.

Specificaties

 Merk  Kaloud
 Lijn  Lotus
 
 Hoogte  5cm
 Diameter  7,5 cm
 Materiaal  Staal bedoeld voor ruimtevaart en medische doeleinden
 Fabrieksgarantie  Levenslang

Aankomst

Het product eindelijk binnen te hebben, moet ik zeggen dat het niet tegenvalt. De verpakking voelt zeer premium aan en is onbeschadigd. Ook het daadwerkelijke product is in gave staat aangekomen, wat mede te danken is aan de zachte binnenverpakking.

Product

Het product bestaat uit twee delen: de kom en het dekseltje. Het dekseltje heeft een rubberen handvat die ervoor zorgt dat je deze tijdens het roken kan aanraken. Ook is het zwarte rubbertje eraf te schuiven en te vervangen voor rubbertje van een andere kleur, deze kun je apart aanschaffen.

Product in actie

Ik zette de waterpijp op zoals ik altijd doe, alleen hoef ik nu geen folie te gebruiken omdat de Kaloud deze functie al heeft.

Tijdens het roken valt het op dat het iets langer nodig heeft om de tabakskop op te warmen, maar dit is ook logisch omdat de bodem van de Kaloud dikker is dan aluminium folie.

Het heat management kan geregeld worden door het dekseltje open op dicht te draaien. Tot nu toe heb ik het dekseltje altijd dicht gelaten en heb perfecte resultaten geboekt.

Waar ik voorheen last had van as dat door de gaatjes heen viel, waardoor het rook droger aankwam op de keel of tabak dat teveel verhit werd, heb ik deze problemen niet meer met de Kaloud. Er zitten 6 gaten aan de zijkant van de bodem waar de hitte doorheen getrokken wordt en deze strategische plekken zorgen er meteen ook voor dat er geen/weinig as in het tabak terecht komt.

Als ik toch een nadeel moet opnoemen, dan zou het zijn dat de kolen minder makkelijk te verwisselen zijn omdat het een kleine ruimte is waarmee je moet werken. Je bent dus geforceerd om de Kaloud eraf te halen de om te kieperen. Ook wordt het product gloeiend heet, waardoor je het uitsluitend met een tang kan oppakken.

Ook zou je de prijs als nadeel kunnen benoemen, welke rond de €60,- schommelt. Ik ben zelf van mening dat dit product het geld zeer zeker waard is.

 

  • Kaloud Lotus binnenkant
  • Kaloud Lotus zijaanzicht
  • Kaloud Lotus bovenaanzicht
  • Deksel gedraaid
  • Buitenverpakking
  • Binnenverpakking
  • Handleiding achterkant
  • Handleiding voorkant

Video review

 

Instructies voor gebruik

 

[wp-review]

Related posts

Leave a Reply