Review Cocobrico kolen

Cocobrico kolenHierbij een review van de Cocobrico kolen. Van alle kanten wordt beweerd dat natuurkolen beter zijn dan quick light kolen, is dit ook echt zo? Zo ja, waarom is dit zo?

Cocobrico kolen worden verzonden in pakken van 1 kilo, wat gelijk staat aan 72 kolen.

Bij gebruik van 3 kolen per sessie staat 1 pak gelijk aan 24 sessies.
Bij gebruik van 2 kolen per sessie staat 1 pak gelijk aan 36 sessies.

 

 

De verpakking ziet er goed uit, de kolen zitten netjes in een binnenverpakking en er lekt geen koolstof uit. Op het eerste zich zitten er ook geen gebroken exemplaren tussen.

De kolen hebben een gemiddelde diameter van 2.5 cm en zijn gemaakt van samengeperste kokosnoot schillen. Doordat ze zo hard samengeperst zijn hebben de kolen een hogere dichtheid, dit is de reden waarom het langer duurt om de kolen aan te maken.

Het aanmaken van deze kolen is zoals verwacht niet een, twee, drie gelukt, maar met een directe hittebron zoals een gasfornuis of een kolenverhitter zijn de kolen binnen 10 minuten helemaal roodgloeiend.

 

Hoe verschilt Cocobrico van quick light kolen

Dit is een geen moeilijke vraag om te beantwoorden. Cocobrico kolen worden vervaardigd uit natuurlijke bronnen en worden verder onbewerkt gelaten. Dit in tegenstelling tot quick light kolen, die bewerkt wordt met een chemische laag, welke ervoor zorgt dat zij snel aangaan.

Hierbij moet wel vermeld worden dat de quick light kolen op een hogere temperatuur branden, wat eraan bijdraagt dat zij zeer snel op zijn en vervangen moeten worden voor nieuwe.

Het voordeel van de Cocobrico tegenover de chemische kolen  is dus dat zij naast een gezondere alternatief langer meegaan in een sessie en dus minder vaak vervangen hoeven worden. In mijn geval is het zelfs vaak zo dan mijn sessie voorbij is tegen de tijd dat de kolen aan hun einde zijn.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Laten we zeggen dat je voor 10 chemische kolen €0,50 betaald. Voor 70 kolen betaal je dan €3,50, wat al zeer dichtbij de prijs komt van een kilo (72 stuks) Cocobrico’s.

 

Ben je dus een serieuze waterpijp roker, die naast gezondheid ook de kwaliteit van de sessie hoog in het vaandel heeft zijn, dan gebruik je, waar mogelijk, toch de Cocobrico’s

 

Hoe de kolen aangaan

 

 

Related posts

Leave a Reply