Lounge kamer inrichten

Je wilt graag een loungekamer inrichten om tot rust te komen, daarbij hoort natuurlijk een oosters sfeertje! Er zijn verschillende manieren om je kamer in te richten. In deze blog helpen we je bij het inrichten van een echte lounge kamer.

 

Je hebt met name Marokkaanse , Turkse, Egyptische lounge inrichtingen, maar je zou ze ook kunnen combineren. Zo krijg je een mooie creatie in je kamer. Om een rijke oosterse sfeer na te bootsen,  zou je kunnen beginnen met de muren verven. Warme kleuren zoals rood, oranje, blauw en paars zijn geschikt om een leuke sfeer te creëren. Denk ook aan de kleuren van kruiden, zoals saffraan goud of kaneel rood. Kies kleuren die er echt uitspringen!

Verf het plafond in dezelfde kleur of kies een tint lichter of donkerder dit geeft de kamer wat meer diepte. Meer kleur is altijd beter in een oosterse kamer.
Een oosterse tafel in de kamer volstaat prima. Er zijn verschillende tafels die beschikbaar zijn bij oosterse winkels, daarnaast zou je ook een vloerlamp kunnen neerzetten in een hoek van de kamer zoals hier op de foto te zien is.
1

 

Oosterse lampen

Voor verlichting in uw oosterse lounge kamer is er keuze uit talloze lampen zoals bijvoorbeeld:  Sultan lampen, oosterse peer lampen, mozaïek lampen.

 

De oosterse lampen worden ook wel sprookjes lampen genoemd, met duizenden kleine gaatjes en ingewikkelde patronen zorgt de lamp voor een unieke uitstraling van schaduw en licht.

Omdat oosterse verlichting handgemaakt worden, is elke lamp uniek, ze worden gemaakt volgens eeuwenoude traditie van lokale grondstoffen.
Hieronder een aantal voorbeelden van lampen, ter inspiratie voor het inrichten van je lounge kamer. Voor meer oosterse lampen bezoek je deze website of kijk op Ghalia – Oosterse lampen & verlichting.

 

Oosterse lampen hebben ieder hun eigen unieke uitstraling wat in een oosterse lounge kamer past.

Als je liefhebber bent van veel licht zou je kunnen kiezen voor de oosterse peer lamp of mozaïek lamp. Hou je meer van wat minder verlichting dan kun je kiezen voor de sultan lamp. Ook dit soort specifieke lampen kun je kopen op Ghalia.nl.

 

Tapijt /kussens

Een oosters tapijt is natuurlijk niet te missen in een oosterse lounge kamer, de tapijten zijn handgemaakt en bestaan uit wol, zijden en katoen. Soms worden er andere materialen gebruikt zoals jute of andere vezels.

De tapijten werden vroeger gebruikt voor versiering van het huis,  je kunt er je hele kamer mee leggen of je kan een stuk tapijt gewoon in het midden leggen.

De prijzen kunnen variëren van heel goed koop naar heel duur, en wist je dat:

  • Het duurste tapijt ooit geveild is voor 34 miljoen verkocht.
  • Het grootste oosterse tapijt komt uit Iran en is groter dan een voetbalveld.
  • Het oudste tapijt is gemaakt 500 v.Chr.

 

Hier onder heb je een voorbeeld van een oosters tapijt in een kamer.

5

Voor meer opvulling in je lounge kamer kun je gebruik maken van kussens en meubels.

De meubels zitten laag en comfortabel. Meestal zetten we de meubels zo tegen de muur dat je uiteindelijk gezellig in een kring zit met je vrienden / vriendinnen / familie.

De kussens die je kan gebruiken voor je oosterse kamer zien er vaak uit zoals hieronder in de afbeelding.
6

 

De kussens worden met de hand gemaakt  volgens traditionele wijze, ze zijn kwalitatief goed en gaan voor een lange tijd mee zo heb je er lang plezier van.

Ze worden vooral gemaakt van katoen, de kussens zijn licht van gewicht en daardoor zeer comfortabel in gebruik.

Zo kan je je oosterse lounge kamer compleet maken.
Om je lounge kamer helemaal af te maken kun je nog extra accessoires aan je kamer toevoegen zoals Egyptische kaarshouders, en bijvoorbeeld een waterpijp.

De Egyptische waterpijp wordt in de oosterse kamer vaak gebruik  om lekker te ontspannen.

7

Voor meer tips en ideen voor Oosterse inrichting en verlichting kijk dan bij Ghalia Nederland.

 

 

 

Related posts

Leave a Reply