Waterpijp merken
red_chinese_hookah

Chinese waterpijpen

Geproduceerd in massa aantallen in een fabriek. Deze soort vind je in alle soorten en maten, maar zijn over het algemeen lager in kwaliteit en gevoeliger voor roest.


myabambino

Mya Saray

Mya Saray waterpijpen zijn van Chinese komaf, maar van hoge kwaliteit. Ze zijn de makers van de Mya Saray QT en de Bambino, welke voornamelijk bekend staan om hun makkelijker vervoerbaarheid. Ook variëren de modellen in constructie en design. De materialen die ze hiervoor gebruiken variëren ook veel, maar gegoten messing wordt in veel modellen gebruikt.

 

 


genie-25-egyptian-hookah-blue

Egyptische waterpijpen

Deze waterpijpen staan bekend om de brede diameter van de stang. Deze stang loopt van boven naar onder en wordt omringd door een holle omhulsel (de buitenkant). Er zijn vele varianten, maar de hiervoor genoemde is een van de meest voorkomende.


khalil_mamoon_oxidized_zoharia

Khalil Mamoon

Khalil Mamoons staat bekend om de mooie (vaak gekopieerde) stijl. Ze zijn van hoge kwaliteit en met de hand gemaakt. Er zijn vele varianten op de markt, maar de trimetal modellen zijn het meest bekende soort. Van alle waterpijp merken, wordt deze door velen gerekend tot de beste waterpijpen beschikbaar uit massa productie.


3771_big

Magdy Zidan

Magdy Zidan waterpijpen zijn een directe concurrent van de Khalil Mamoon. Zij staan bekend om de nette lasnaden en goede kwaliteit. Door de gelijkende design is het moeilijk te onderscheiden van een Khalil Mamoon.


elmas gold 1

Turkse Waterpijpen

Dit is een moeilijk verkrijgbare waterpijp. Turkse waterpijpen hebben geen ventiel en maken gebruik van een mannelijke tabakskomen. (dus een uitsteeksel aan de onderkant i.p.v een ingang)
Deze waterpijpen worden doorgaans vervaardigd uit messing. Een gewilde merk is Elmas wat ‘Diamant’ betekent in het Turks.


5978_large

Syrische waterpijpen

Syrische waterpijpen hijsen wat zwaarder dan een Egyptische waterpijp. Stond eens bekend als het meest voor de hand liggende product, gemaakt van een solide messing constructie. Er zijn veel verschillende modellen, maar Nour en Nawras zijn het meest bekend. Deze waterpijpen vindt je met zowel mannelijke als vrouwelijke stangen.