IJskoude waterpijp maken

Ijskoude waterpijpDe eerste tropische zomerdag van 2014 is een feit, en ter ere van deze dag gaan we bespreken hoe we de meest ijskoude waterpijp kunnen maken.

Laten we wel realistisch blijven en de negatieve effecten van ijskoude rook erkennen, namelijk dat de smaak die je gebruikt minder proefbaar wordt door de “verdovende” effect van de kou op je smaakpapillen.

Desalniettemin is het af en toe toch lekker om een sessie speciaal toe te wijden aan de koude ervaring in plaats van de smaak.

Methodes

  • Ijsklontjes in de vaas
  • Diffuser
  • Ice hose tip
  • Tabak

 

IJsklontjes in de vaas

Een van de bekendste manieren om de rook te koelen is door ijsblokjes aan het water toe te voegen. Doe dit op een verstandige manier, namelijk door eerst de vaas onder de koude kraan te houden en een de vaas eerst voor de helft met koud water te vullen voordat je de ijsklontjes toevoegt. Doe je dit niet, dan riskeer de een temperatuurschok, welke fataal is voor je vaas.

De ijsklontjes hebben degelijk een merkbaar effect, helaas is dit effect zeer tijdelijk omdat de ijsklontjes redelijk snel zullen smelten. Vandaar dat we verder gaan met het toevoegen van andere koelende methodes.

 

Diffuser

De diffuser zorgt ervoor dat de grote rookbellen opgebroken worden in kleinere rookbellen, hierdoor heeft het koelende effect van het water meer effect op het rook. Deze stap heeft dus geen enorme impact, maar helpt zeker in het koelende proces.

 

Ice hose tip

Waarschijnlijk de grootste koelende factor is de ice hose tip. Het effect blijft langer dan de ijsklontjes. Zorg ervoor dat je tijdens het roken je je slang niet bij de ice tip vastpakt maar aan het gedeelte waar de ice tip in zit. Dit zorgt ervoor dat je lichaamswarmte niet de koelelementen opwarmt.

 

Tabak

En dan nu de factor die de hele ervaring afmaakt. Het tabak. Welk tabak zorgt ervoor dat je longen de kou ervaart zoals het in harte winter ervaart: Mint! Hoe meer mint, hoe beter. Je kunt natuurlijk een tabakmix met mint gebruiken, maar onthou hierbij dat je de smaak toch minder ervaart. Je kunt dus voor optimale resultaten het beste voor een pure mint sessie gaan!

 

Extra tip

Wil je een nog extremere ervaring realiseren voeg dan menthol inhalatie capsules toe aan je vaas. Dit zorgt ervoor dat je mint tabak een extra boost krijgt. (Vergelijkbaar met het effect van shaashii poeder.

 

 

Geniet van de bovenstaande methodes en post hieronder jouw tips en/of ervaringen!

Related posts

Leave a Reply