Drankje bij de waterpijp

hookahHet komt zelden voor dat je met lege handen de waterpijp rookt, je hebt altijd wel een hapje, drankje of andere variaties van schnabbels op tafel staan.

Wat wel het geval is, is dat men hier niet bewust bij stil staat. Men drinkt en eet waar hij/zij op dat moment zin in heeft. Maar wat voor invloed heeft dit op de waterpijp sessie?

 

 

 

Het antwoord is: Veel! Je hapje en drankje kan bepalend zijn voor hoe jij je waterpijp sessie ervaart.
Ik zal nooit ontmoedigen om te eten en drinken tijdens de waterpijp, maar er zijn bepaalde do’s en don’ts.

Eten

Het is niet prettig om een waterpijp sessie met een lege maag te beginnen, dit geldt voor elke activiteit die je gedurende de dag doet. Je hebt overal energie voor nodig en je ervaart dingen heel anders op een lege maag. Zorg er dus voor dat je iets gegeten hebt voor je de sessie start.

Overdrijf het ook niet, ga jezelf niet volproppen, want inhaleren is ook moeilijk wanneer je volgepropt zit.

Over het algemeen raad ik een echte maaltijd tijdens de waterpijp af om de reden dat je niet lekker kunt genieten van zowel het eten als de waterpijp. Hiernaast is het natuurlijk niet prettig en hygiënisch als je met meerdere mensen rookt (of in je eentje) als er voedselresten op je slang komt te zitten. (bah!)

Wil je toch iets hebben om op te kauwen, dan is het het beste om wat kleine schnabbels op tafel te zetten, denk hierbij bijvoorbeeld aan nootjes of zonnebloempitten.

 

Drinken

Het drinken tijdens de waterpijp is geen probleem en zelfs ten zeerste aan te raden. Zonder een drankje kun je overdonderd worden door een enorme buzz, welke deels toe te wijden is aan uitdroging. Vergeet namelijk niet dat je aan het roken bent en je dus redelijk snel een droge keel kunt krijgen.

Verder adviseer ik om bewust na te denken over wat je drinkt. Het is namelijk niet prettig om je lekkere waterpijp smaakje te verpesten door een totaal andere smaak drinken. Rook je een lekkere mint smaak, drink daar dan een lekkere munt thee bij, of intensiveer de smaak door ijswater te drinken.

Denk ook twee keer na voordat je frisdrank erbij drinkt, hoe lekker het ook is. Het is nooit lekker wanneer je een boer moet laten terwijl je net geïnhaleerd heb, of als je de hik krijgt tijdens het roken. Dit kan zorgen voor nare hoesbuien en een verminderde genot van de waterpijp

Wil je het safe spelen kies dan altijd voor water. Met water ben je verzekerd van twee dingen: 1) Je spoelt de waterpijp tabak niet weg met een andere smaak, 2) je droogt tegelijk ook niet uit van het roken. Water is dan ook hetgeen wat standaard op tafel staat op het moment dat ik een waterpijp rook.

 

Devies

Doe wat goed voelt voor je, maar denk altijd na bij de keuze in eten en drinken die je maakt voor bij de waterpijp.

Related posts

Leave a Reply